5 NIEZWYKŁYCH, NOWYCH ZAPACHÓW

Brytyjska marka The Body Shop nie od dziś czerpie inspiracje prosto z natury – źródła czystego piękna. Nowy rozdział w jej zapachowej historii to przecieranie zupełnie nowych, niezbadanych szlaków. Zejście z utartych ścieżek i odkrywanie miejsc dotąd nieznanych. Tym razem, The Body Shop przygotował dla swoich wielbicieli pięć nowych, drogocennych zapachów z niezwykłą historią w tle. Każdy aromat to autentyczna inspiracja pochodząca z najrzadszych i najbardziej cennych gatunków roślin, trudno dostępnych i zagrożonych wyginięciem. W swoich działaniach marka stara się pozyskiwać zapachy w taki sposób, by nie tylko nie krzywdzić, ale dodatkowo dbać o otaczające nas środowisko.

W poszukiwaniu wonnych nut jednych z najrzadszych i pięknie pachnących gatunków roślin i by na ich bazie stworzyć nową linie zapachową, eksperci The Body Shop przeprawiali się przez pustynne zarośla, skały piaskowe w Afryce, wschodnie Alpy i trudno dostępne lasy deszczowe Amazonii oraz odbyli wyprawę do Bangalore. W ramach wspólnoty Enrich not Exploit i zastosowaniu nowatorskich technologii, zapachy są odtwarzane bez uszczerbku na ich trwałości i przyszłej woni. Pod nazwami wód perfumowanych Widdrintonia, Swietenia (Mahoniowiec), Bowhanti, Nigritella i Kahaia kryją się aromaty, jakich jeszcze nie znacie.

NIGRITELLA
Orientalna Orchidea
Ze szwajcarskich Alp

Bogaty bukiet kwiatowy czerwonej orchidei, wzbogacony tuberozą i wanilią, nadaje perfumom wyjątkowej zmysłowości. Uwodzicielska kombinacja zawartych w eliksirze pyłków i nektaru zniewala przy każdym użyciu. Słodki zapach przeniesie Cię w tereny wysokich Alp, gdzie w naturalnych warunkach kwitną dzikie orchidee.

KAHAIA
Biały kwiat
Z polinezyjskich wysp Bora Bora

Głównymi składnikami zapachu jest biały kwiat Kahaia, który w połączeniu z nutami serca – bukietem Jaśminu Wielkolistnego (Jasminum Sambac) i kremowym, subtelnym Benzoin – nadaje perfumom lekkiego, kojącego aromatu. Na zapach składają się kwiaty, które kwitną wyłącznie nocą czekając na poranek. Na upalnych tropikalnych wyspach, po zmroku panuje absolutna cisza. To właśnie wtedy kwiat Kahaia rozkwita czarując intensywnym, mistycznym zapachem.
MAHONIA
Świeży kwiat
z Bangalore w Indiach

Subtelna woń kwiatów mahonii w połączeniu z lekkimi nutami kwiatów oraz liści gorzkiej pomarańczy w efekcie tworzą delikatnie cytrusowy, świeży zapach. Inspirowane zapachem kwiatowej wody kolońskiej perfumy są jeszcze bardziej soczyste, żywe i energetyczne. Zapach od razu przywodzi na myśl egzotyczne, deszczowe, rejony Banglore w południowych Indiach.

BOWHANTI
Drzewo Wacapou
Z Gujany Francuskiej w Amazonii

Korzenny, pikantny zapach Bowhanti uzyskany z amazońskiego drzewa Wacapou został wzbogacony o trwałe nuty paczuli i uwodzicielskiego kadzidła, dzięki czemu zapach długo utrzymuje się na skórze. To swoista mieszanka aromatycznych przypraw – które przywodzą na myśl bujne lasy deszczowe – z drapieżnymi, rozgrzewającymi nutami. Bowhanti pomoże Ci przenieść się w dalekie zakątki amazońskiej Gujany Francuskiej wraz z jej gorącymi, pobudzającymi zmysły aromatami.

WIDDRINTONIA
Aromatyczny cedr
Z Gór Cedrowych południowej Afryki

Jest to aromatyczna mieszanka drzewa cedrowego Clanwilliam i łagodnej, odprężającej szałwii, z mocną, orzeźwiającą wetiwierą nadającą całej kompozycji ziołowego, wyrafinowanego charakteru. Już pierwsze nuty przeniosą Cię do Południowej Afryki, gdzie poczujesz powiew świeżego powietrza. Pozwól sobie zatracić się w bujnych, magicznych lasach i daj się oczarować ośnieżonym, skalistym szczytom. Widdringtonia to zapach dla odważnej, niezależnej kobiety, która nie boi się podejmowania nowych wyznań.

Produkty w sprzedaży od 30 września 2016

The_Body_Shop_Bowhanti_Eau_De_Parfum_50ml_169pln.jpg

The_Body_Shop_Kahaia_Eau_De_Parfum_50ml_169pln.jpg

Content_right_range_NET_SA.jpg

FB_LINK_AD_1080x1080.jpg

The_Body_Shop_Widdringtonia_Eau_De_Parfum_50ml_169pln.jpg

Homepage_banner_Crafted_with_care_NET.jpg

The_Body_Shop_Nigritella_Eau_De_Parfum_50ml_169pln.jpg

SourceFile_HEADSPACE_INELXPJ011.jpg

FB_LINK_AD_1080x1080_SA.jpg

The_Body_Shop_Swietenia_Eau_De_Parfum_50ml_169pln.jpg

FB_LINK_AD_1200x900.jpg

FB_LINK_AD_1200x900_SA.jpg

SourceFile_WIDDRINGTONIA_BOTTLE_INELXPJ014.jpg

JESIENNY MANIFEST ELEGANCJIKolekcja Recman na sezon jesień-zima 2016/17

Tradycja i historia od zawsze stanową cenne źródło inspiracji dla męskiej mody. Projektanci nieustannie tworzą nowe kolekcje, a miliony mężczyzn na całym świecie buduje swoje poczucie stylu na wartościach przekazanych im przez wcześniejsze pokolenia. Znana na polskim rynku od 1986 roku marka Recman, w sezonie jesień-zima 2016/2017 także stawia na tradycyjne krawiectwo i klasyczny, ponadczasowy styl.