RÓŻANY OGRÓD MARKI PUMA

Światowy lider wśród marek sportowych – Puma, przedstawia efekty współpracy z Careaux w sezonie jesień-zima 2016.

Pochodząca z Holandii projektantka i graficzka Caroll Lynn, znana jako Careaux, słynie z niecodziennych połączeń. W jej projektach, kobiecy szyk spotyka się ze streetwearowym stylem. W sezonie jesień-zima Careaux połączyła siły z Puma, uzyskując niepowtarzalny efekt. Kolekcja obfituje w kolory i kwiatowe grafiki, które znalazły się zarówno na butach, jak i ubraniach. Kolorowe printy nie są zaskoczeniem. Różany symbol to znak rozpoznawczy projektantki, który według niej, nadaje siłę i piękno kobietom.

Caroll Lynn wie jak zmienić przedmioty codziennego użytku w romantyczne dzieła sztuki o kobiecym charakterze. Jej metamorfozie uległ klasyczny model Duplex OG, słynne w latach 90. buty biegowe. Ikony wśród sneakersów pojawią się w dwóch wersjach kolorystycznych – czarnym lub białym. Uzupełnienie stanowią skórzane wykończenia na pięcie oraz złote logo Puma i Careaux. Drugim klasykiem, który projektantka wzięła na warsztat jest Puma Suede. Suede x Careaux dostępne będą w białej, czarnej i różowej wersji, które przyozdobiono charakterystycznymi printami róż.

Mocnym uderzeniem kolekcji są Blaze of Glory. Caroll Lynn połączyła ich funkcjonalność, klasyczną sylwetkę z niepowtarzalnym designem. Słynne BOG zrobione zostały z delikatnej, perforowanej skóry, a ich różane wykończenie zachwyci niejedną kobietę.

Kolekcja Careaux dla marki Puma to nie tylko buty! W Polsce dostępny jest bomber, zrobiony z najwyższej jakości materiałów, przyozdobiony kwiatowym printem.

Dystrybucja:
RunColors, Warszawa, Poznań
Sneakerstudio, Kraków
Worldbox, ul. Nowy Świat, Warszawa
Sneakers by Distance, Poznań

Cena: od 419 PLN

O marce Puma
Puma jest jedną z wiodących marek sportowych, zajmująca się projektowaniem, rozwijaniem, sprzedażą i promocją obuwia, odzieży i akcesoriów sportowych. Od ponad 65 lat, Puma tworzy historię w oparciu o szybkie produkty dla najszybszych zawodników na świecie. Puma oferuje produkty sportowe w kategoriach takich jak: piłka nożna, bieganie, fitness, golf i sporty samochodowe. Stale angażuje się we współpracę z renomowanymi projektantami, wprowadzając do świata sportu innowacyjne produkty o niepowtarzalnym designie. Grupa odzieżowa Puma posiada takie marki jak Puma, Cobra Golf oraz Dobotex. Firma dystrybuuje swoje produkty do ponad 120 krajów, zatrudniając ponad 11 000 pracowników na całym świecie. Siedziba grupy odzieżowej Puma mieści się w Herzogenaurach w Niemczech.
Więcej informacji na stronie internetowej http://www.puma.com

CAREAUX_Shot05_4673.jpg

CAREAUX_Shot09_5399.jpg