PUMA PRZEDSTAWIA KOLEKCJĘ NA SEZON JESIEŃ-ZIMA 2016

Światowy lider wśród marek sportowych – Puma, prezentuje kolekcję na sezon jesień-zima 2016. Brand po raz kolejny odpowiada na zapotrzebowania swoich klientów, proponując zarówno modele treningowe, jak i casualowe. Z sezonu na sezon, Puma podbija nie tylko międzynarodowe rynki, ale i serca entuzjastów aktywnego życia.

Jesienna kolekcja podzielona została na linię Sportstyle oraz Training – zawierającą obuwie idealne do uprawiania joggingu. Dodatkowo w ramach linii Select możemy zobaczyć niezwykłe kolaboracje Puma z takimi światowymi markami jak Dee & Ricky, Trapstar i Stampd. W sezonie jesień-zima 2016 królować będzie przede wszystkim biel ze złotem oraz wszelkie odcienie szarości i czerni. Damskie grono fanek marki odnajdzie dla siebie bluzy, koszulki oraz legginsy z dodatkami różu. Taka kolorystka pozwoli na swobodne łączenie poszczególnych elementów kolekcji.

Jednym z kluczowych elementów jest znany z lat 60. model butów bokserskich Puma Gong. W sezonie jesień-zima 2016 powróci w odświeżonej wersji jako Eskiva Evo, w dwóch wersjach kolorystycznych. Oryginalny, bokserski look buta z delikatnymi materiałami, zapewnia stylowe wykończenie. Perforowana skóra to gwarancja przewiewności i wyjątkowego komfortu dla stopy.

Dodatkowo Puma przedstawia kolejną odsłonę technologii Ignite - Ignite Dual, których wprowadzenie wiąże się z Letnimi Igrzyskami Olimpijskimi w Rio.

Elementy kolekcji Puma to idealnie wpisujące się trendy obuwie, ale również ubrania. Na nadchodzący sezon marka proponuje kolorowe legginsy, zwiewne koszulki i oversize’owe bluzy. Uzupełnienie stanowią staniki treningowe. Wszystkie te propozycje podkreślają atuty wysportowanej, kobiecej sylwetki. Kolekcja to także modne, ale i wygodne propozycje dla mężczyzn. Bluzy, koszulki i dresy sprawdzą się nie tylko podczas treningu, ale również podczas wypadu na miasto.

Prezentowana kolekcja dedykowana jest fanom zdrowego i aktywnego trybu życia oraz streetwear’owego stylu, wpisuje się w filozofię marki otwartej na trendy, a jednocześnie czerpiącej ze swych bogatych tradycji.

O marce PUMA
Puma jest jedną z wiodących marek sportowych, zajmująca się projektowaniem, rozwijaniem, sprzedawaniem i promocją obuwia, odzieży i akcesoriów sportowych. Od ponad 65 lat, Puma stworzyła bogatą historię projektów i produktów dla najszybszych zawodników na świecie. Puma oferuje wydajność i produkty sportowe inspirowane stylem życia, w kategoriach takich jak: piłka nożna, bieganie, fitness, golf i sporty samochodowe. Stale angażuje się we współpracę z renomowanymi firmami projektowymi, wprowadzając do świata sportu innowacyjne produkty o energicznym designie. Grupa odzieżowa Puma posiada takie marki jak Puma, Cobra Golf oraz Dobotex. Firma dystrybuuje swoje produkty do ponad 120 krajów, zatrudniając ponad 11 000 pracowników na całym świecie. Siedziba grupy odzieżowej Puma mieści się w Herzogenaurach w Niemczech.
Więcej informacji na stronie internetowej http://www.puma.com

stylizacja_2.jpg

stylizacja_.jpg

Puma_FW16_informacja_prasowa.docx

docx | 784 KB

16AW_SP_Prime_Womens_Suede_Platform_Gold_II_4699.jpg

16AW_SP_Prime_Womens_Eskiva_6665.jpg

16AW_SP_Prime_Womens_Duplex_III_2622.jpg

16AW_SP_Prime_Womens_Basket_7300.jpg

16AW_SP_Prime_Womens_Duplex_1248.jpg

16AW_SP_Prime_Mens_Play_II_3711.jpg

16AW_SP_Core_Mens_Active_2188.jpg

16AW_SP_Prime_Mens_BOG_Sock_III_8403.jpg

16AW_SP_Core_Bolt_Collection_0070.jpg

16AW_SP_Prime_Mens_Duplex_2291-1.jpg

16AW_SP_Core_Womens_Rebel_Pack_0763.jpg

Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.