Najbardziej spersonalizowany sklep online w Europie startuje z platformą sprzedażową ABOUTYOU.PL

8 sierpnia 2018 roku niemiecka platforma sprzedażowa ABOUT YOU ruszyła ze sprzedażą na polskim rynku. Ponad 400 gości – influencerów, gwiazd, dziennikarzy oraz ekspertów z branży mody – wspólnie świętowało wielkie otwarcie nowoczesnej platformy.

ABOUT YOU_CEOs_2018.jpg
ABOUT YOU to pierwsze w Europie miejsce, gdzie odkryjesz modę, znajdziesz nowe inspiracje i idealnie pasujące do własnego stylu produkty – nieważne z jak małego ekranu korzystasz. Platforma zdigitalizowała tradycyjne zakupy i dzięki dostosowywaniu oferty do indywidualnych potrzeb klientów jest liderem na rozwijającym się rynku mody online.  Obecnie ABOUT YOU oferuje w Polsce ponad 70,000 produktów od 500 marek takich jak Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Guess, Hugo Boss, GAP.
Platforma planuje współpracę z topowymi polskimi influencerami - tworzone przez nich stylizacje będą doskonałym źródłem inspiracji dla klientów. Dodatkowo, wychodząc naprzeciw użytkownikom urządzeń mobilnych (aż 70% w przedziale wiekowym 20-49 lat), sklep zadbał o innowacyjną aplikację, stanowiącą doskonałą alternatywę dla tradycyjnej strony www. Przykładowo, kiedy klient zaloguje się na swoje konto, jego imię zostanie dodane do loga na stronie głównej jako osobiste powitanie. Co więcej, aplikacja przygotowuje dla klientów spersonalizowane wiadomości, dostosowane do osobistych preferencji. Ponadto, powiązane ze sklepem konto na Instagramie, dzięki odpowiednim tagom, ułatwia bezpośrednie zakupy.
ABOUT YOU z siedzibą w Hamburgu, zostało stworzone w 2014 roku przez stratega Otto Group, Hannesa Wiese’a (37 l.) oraz cyfrowych ekspertów Sebastiana Betza (27 l.) i Tarka Müllera (29 l.). W ciągu zaledwie czterech lat marka stała się drugą pod względem wielkości odzieżową platformą sprzedażową w Niemczech z rocznym dochodem 283 milionów dolarów (2017/18). ABOUT YOU jest obecne na sześciu europejskich rynkach: Niemiec, Austrii, Szwajcarii, Holandii, Belgii i Polski. Tej jesieni platforma wkroczy także na rynek czeski.
W 2018 roku ABOUT YOU pozyskało finansowanie od holdingu inwestycyjnego Heartland A/S, będącego właścicielem jednej z największych firm odzieżowych w Europie – Bestseller A/S. Inwestycja jest częścią rundy finansowania o wartości około 300 milionów dolarów, w wyniku której wartość ABOUT YOU  jest wyceniana na ponad miliard dolarów. Firma jest tzw. „Jednorożcem”, czyli nienotowanym start-up’em o wartości ponad miliarda dolarów.
ABOUT YOU_Co-CEO_TarekMüller_2018.jpg
„Wejście na wschodnioeuropejski rynek to dla nas wielki krok i bardzo cieszymy się, że zaczynamy od launchu ABOUT YOU w Polsce. Polacy mają dobre wyczucie stylu, a ich rynek ma ogromny potencjał, ponieważ nie ma tu sklepu online, bazującego na odkrywaniu modowych inspiracji. Dlatego nie możemy się doczekać, aby zachwycić Polaków naszą spersonalizowaną, kreatywną platformą i dzięki temu mieć możliwość stania się największym sprzedawcą online w Polsce” – mówi Tarek Müller, współtwórca i dyrektor zarządzający ABOUT YOU.
About  ABOUT YOU

ABOUT YOU zdigitalizowała tradycyjne zakupy, tworząc inspirującą i spersonalizowaną platformę dostępną na smartphone’a. Sklep jest dostosowany do indywidualnego stylu każdego klienta. Bogata oferta platformy skierowana jest do kobiet i mężczyzn między 20 a 49 rokiem życia. ABOUT YOU to około 150 000 produktów od ponad 1 000 marek. 10 milionów aktywnych użytkowników klasyfikuje ABOUT YOU na pozycji lidera wśród platform modowych i lifestylowych w Europie. Sprzedaż firmy w roku  2017/18 roku osiągnęła poziom 285 milionów euro, a w kolejnym roku oczekiwany poziom sprzedaży ma wynieść 450-480 milionów euro, co odpowiada rocznej wartości transakcji przekraczającej 1,6 miliarda euro.
ABOUT YOU powstało w 2014 roku jako filia Otto Group i dziś jest częścią portfolio tej grupy. Zespół zarządzający tworzą przedsiębiorcy i cyfrowi eksperci Tarek Müller (29, Marketing & Brands) i Sebastian Betz (27, Tech & Product) i twórca Roland Berger – strateg Hannes Wiese (36, Operations & Finance).

Więcej informacji na temat ABOUT YOU znajdziesz na corporate.aboutyou.de.

Kontakt:  Nina Stoffel +49 (0)40 638 569 212  nina.stoffel@aboutyou.de

ABOUT YOU_Co-CEO_TarekMüller_2018.jpg

ABOUT YOU_CEOs_2018.jpg

MANGO - Spółka zamknęła rok 2017 ze sprzedażą w wysokości 2 194 milionów euro

MANGO-MNG Holding zamknęła rok 2017 ze sprzedażą w wysokości 2 194 mln euro i EBITDA o wysokości 115 mln, czyli o 50% więcej niż w poprzednim roku. 2017 r. podzielony został na dwa bardzo odmienne półrocza: w pierwszym EBITDA odnotował znaczną poprawę w porównaniu do rok
Mateusz Stankiewicz w sesji wizerunkowej Klif

Mocne kolory, ciekawe faktury i wzory – taka będzie nadchodząca jesień w Domu Mody i Galerii Klif. Sezon zapowiada się naprawdę ciekawie. Projektanci lansują pewną siebie, świadomą i mocną kobietę, która nie boi się wyzwań. Jesienne kolekcje w Klifach przybliżają te trendy polskim klientkom.
Własne reguły, wspólna idea – PUMA w wyjątkowej muzycznej aktywacji DO YOU inspiruje kobiety do robienia rzeczy tylko dla siebie

DO YOU, to przesłanie dla wszystkich silnych i niezależnych kobiet – których nie brakuje wśród nas. DO YOU, to nie poddawanie się regułom i narzuconym normom. To znalezienie własnej drogi i robienie rzeczy dla siebie.
Własne reguły, wspólna idea – event PUMA DO YOU przyciągnął gwiazdy i influencerów