Miejska dżungla Coccodrillo

W sezonie wiosna-lato 2017 zarówno wśród trendów dla dorosłych, jak i dla dzieci królują tropikalne printy i soczyste barwy. W kolekcji polskiej marki Coccodrillo znajdziemy oryginalne motywy palm, kaktusów i egzotycznych kwiatów. Tego lata odkryjemy miejską dżunglę!

Botaniczny trend to niezaprzeczalny hit tego sezonu! Florystyczne wzory nosimy od stóp do głów. Pokochali je nie tylko dorośli, ale i dzieci. Polska marka Coccodrillo przenosi trendy ze światowych wybiegów na dziecięce projekty, dostosowując je do małego odbiorcy. Tropikalne motywy w wiosenno-letniej kolekcji Coccodrillo przywodzą na myśl słoneczne plaże i niezwykłe dżungle rodem z egzotycznych krain. Wakacyjny design ubranek oraz przewiewne tkaniny, z których zostały wykonane, zapewnią wygodę i komfort naszym pociechom, zarówno w odległych zakątkach świata jak i podczas lata w mieście.
c.jpg
Roślinne motywy w tym sezonie pojawiły się w liniach dla chłopców Adventure i Born to be wild oraz dla dziewczynek - Cactus, Tropical i Mon Jardin. Ubranka dla małych poszukiwaczy przygód zdobią printy w egzotyczne kaktusy, palmy i tropikalne kwiaty. Chłopcy pokochają sportowe bluzy i koszulki w ciekawe nadruki, a wygodne spodnie sprawdzą się podczas zabawy. Propozycje dla dziewczynek, oprócz ciekawych wzorów, posiadają delikatną koronkę zdobiącą rękawki bluzek, marszczenia i urocze kokardki, które przypadną do gustu małym księżniczkom.
W17143201ADV.jpgW17143203ADV.jpgW17119101BOR.jpgW17136201BOR.jpgW17112201ADV.jpgW17129301CAC.jpgW17132101CAC.jpgW17121401TRO.jpgW17119101TRO.jpgW17144101MON.jpgW17128202MON.jpg
W tym sezonie spotykamy się w dżungli!
COCCODRILLO to znana marka odzieży dla niemowląt i dzieci, której właścicielem jest firma CDRL S.A. Jej historia sięga początku lat 90., kiedy Marek Dworczak i Tomasz Przybyła rozpoczęli działalność na rynku odzieżowym. Prawdziwy przełom nastąpił w roku 2002, kiedy doszło do połączenia prowadzonych przez nich niezależnych spółek. Marka Coccodrillo to owoc współpracy obu prezesów oraz ich własnych rodzinnych doświadczeń. Jako młodzi rodzice doskonale wiedzieli, czego potrzeba ich dzieciom i potrafili zaobserwować, jak szybko potrzeby te ewoluują. Każdego roku, wyspecjalizowany zespół projektuje ofertę jesienno-zimową oraz wiosenno-letnią. Łącznie, co sezon, powstaje kilkadziesiąt zróżnicowanych kolekcji, zarówno dla dziewcząt, jak i chłopców. W ofercie są ubranka na co dzień, o charakterze sportowym i eleganckim. Główną projektantką marki jest Agnieszka Nowak. Tworząc projekty zawsze kieruje się po prostu dziecięcą fantazją, bo to najmłodsi tak naprawdę oceniają jego produkty. W firmie przykłada się najwyższą wagę do kwestii jakości i funkcjonalności. Produkty dostępne są w 250 salonach sprzedaży w Polsce, za granicą oraz online na pl.coccodrillo.eu

tropicgirl2.jpg

W17143202TRO.jpg

W17128202TRO.jpg

MEDUZA W TRÓJWYMIARZE, CZYLI NAJNOWSZA KOLEKCJA VERSACE

Kultowe symbole domu mody Versace zostały zinterpretowane na nowo w najnowszej kolekcji okularów. Luksusowe detale takie jak, Meduza w 3D czy też klasyczny motyw - grecki klucz, pojawiły się między innymi na eleganckich, oktanowych zausznikach dostępnych w świeżej i jasnej palecie kolorystycznej.
NOWOŚĆ OD RAY-BAN® - SOCZEWKI BLAZE

W sezonie SS17 marka Ray-Ban® zaskakuje nowościami i przenosi pojęcie zabawy na wyższy poziom. Innowacyjna, płaska konstrukcja soczewek Blaze wychodzi poza oprawki, odświeżając kultowe modele, takie jak Clubmaster, Shooter czy Round.
MUST HAVE TEGO SEZONU – MULE

W tym sezonie z wysokich szpilek przerzucamy się na bardziej stabilne buty, które sprawią, że przez cały dzień będziesz czuła się swobodnie, a twoje nogi wypoczęte!
MEET THE NEW GENERATION Z VINCENTEM GALLO - KAMPANIA SS17 MARKI PERSOL

W sezonie wiosna-lato 2017 Persol odświeżył kultowy klasyk, będący znakiem rozpoznawczym marki oraz wzbogacił rodzinę 649 o nowe modele okularów. Odmienione formy łączą subtelne odcienie metalu, wytworne końcówki z acetatu oraz soczewki mineralne, tworzące nową, bezkompromisową nowoczesną ikonę. Twarzą tegorocznej kampanii MEET THE NEW GENERATION został amerykański artysta Vincent Gallo.

The Body Shop przeciwko testowaniu na zwierzętach - kampania FAAT

The Body Shop był pierwszą, globalną marką branży beauty, która walczyła przeciwko testom na zwierzętach. Przez ostatnie trzy dekady współpracowała ze swoimi partnerami Cruelty Free International, a wspólne wysiłki doprowadziły do zakazu testów na zwierzętach w Unii Europejskiej w 2013 roku. Ale to nie wystarczy. Zwierzęta są nadal zabijane w imię piękna, a legislacja dotycząca testów na zwierzętach jest zdecydowanie zbyt złożona. Marka The Body Shop rozpoczyna światową kampanię, aby te procedury uprościć i stworzyć jedną, międzynarodową konwencję.