Kolekcja Recman na sezon wiosna-lato 2017

Nie ma lepszego miejsca na świecie, do którego należy się udać po lekcję męskiego stylu, niż Włochy. Włoscy mężczyźni kochają modę, która płynie w ich krwi, a styl rozumieją przez niewymuszoną elegancję, dbałość o detale i wysokiej jakości krawiectwo. Propozycje marki Recman w sezonie wiosna-lato 2017 stanowią ukłon w stronę europejskiej klasyki, w zgodzie z aktualnymi trendami.

Dokąd idziesz?

Ważne decyzje, istotne spotkania – to dzięki nim nasze życie idzie do przodu. Te momenty, w których mężczyzna podejmuje ważną decyzję, są najistotniejsze i często decydujące o całym życiu. Dlatego w nowej kampanii marki Recman zadajemy pytanie: Dokąd idziesz?

Wierzymy, że odpowiedź i decyzja naszego klienta są słuszne i właściwe. Chcemy wesprzeć go w tych istotnych, często stresujących chwilach. Dlatego przygotowaliśmy niezwykłą kolekcję na sezon Wiosna – Lato 2017, która z jednej strony czerpie z najlepszych wzorców włoskich i brytyjskich, z drugiej zaś opiera się na doświadczeniu polskich krawców, którzy od 1986 roku projektują i szyją garnitury idealnie skrojone dla polskich mężczyzn – mówi Wojciech Tulwin, Marketing & PR Director marki Recman.
Twarzą najnowszej kampanii został Yiorgos Karavas – grecki model, który pracował dla takich marek jak Hermès, Harrods czy Tom Ford.

W sezonie wiosna/lato 2017, marka stawia na ponadczasowe kroje i ekskluzywne dodatki będące kwintesencją włoskiego stylu. Dominujące kolory w kolekcji to beże, szarości, brązy i granat, inspirowane kolorystyką klimatycznych miasteczek na południu Europy. Recman stawia na wysokogatunkowe tkaniny, oryginalne mikrowzory oraz interesujące faktury.
DSC_5769.jpg

Poznaj kolekcję

Garnitur według włoskich krawców jest drugą skórą mężczyzny. Recman, podążając za światowymi trendami uwzględnia je w swoich projektach. Tych, którzy cenią detale, z pewnością zachwycą wykorzystane oryginalne guziki z orzecha corozo. Dodatki z naturalnych surowców wykorzystywane zazwyczaj są w krawiectwie miarowym, co sprawia, że są niezwykle eleganckim akcentem. Dwurzędowy garnitur w prążek nazywany jest garniturem power suit – utożsamiany z mocą, sukcesem i pewnością siebie, stanowił atrybut londyńskich prawników, finansistów i przedsiębiorców. Jego nowe włoskie oblicze zdobywa szturmem wybiegi najlepszych domów mody.

W sezonie wiosna/lato Recman proponuje również marynarki na wzór słynnych modeli neapolitańskich – uszyte z elastycznych tkanin i pozbawione podszewki, dzięki czemu otrzymujemy niezwykły komfort noszenia.

Tłem dla garnituru jest koszula. Marka Recman przede wszystkim stawia na sprawdzoną klasykę oraz delikatne wzory, wśród których przeważają formy geometryczne, drobne kropki i krata, wykorzystywane również w wykończeniach – stójce wewnętrznej czy mankietach.

Wczesną wiosną czy w chłodniejsze letnie dni nieodłącznym elementem męskich stylizacji są okrycia wierzchnie. Szczególną uwagę zwracają casualowe i lekkie kurtki, zapinane na zamek, przeznaczone do jazdy samochodem oraz cieplejszy model z pikowaną podszewką.

DSC_5951.jpg
Pierwsze wrażenie robi się tylko raz, a Włosi doskonale wiedzą, że dobre buty zapewniają, że będzie ono wyjątkowe. Kolekcja obuwia Recman to klasyka w najlepszym wydaniu – letnie mokasyny, kultowe oxfordy, modne monki oraz modele sportowe, z białą profilowaną podeszwą.

Uzupełnieniem kolekcji jest szeroka oferta dodatków. W propozycjach marki dostępne są  krawaty, muchy poszetki, muszki Mosca, perfumy, spinki czy galanteria skórzana, wszystkie szyte w Polsce.

Kolekcja dostępna jest w salonach Recman na terenie całego kraju oraz online na www.recman.pl.
DSC_6514a.jpgDSC_5885.jpgDSC_5692.jpgDSC_6006.jpgDSC_5951.jpgDSC_6065.jpgDSC_5769.jpg

DSC_6514a.jpg

DSC_6065.jpg

DSC_6006.jpg

DSC_5951.jpg

DSC_5885.jpg

DSC_5769.jpg

DSC_5692.jpg

MEDUZA W TRÓJWYMIARZE, CZYLI NAJNOWSZA KOLEKCJA VERSACE

Kultowe symbole domu mody Versace zostały zinterpretowane na nowo w najnowszej kolekcji okularów. Luksusowe detale takie jak, Meduza w 3D czy też klasyczny motyw - grecki klucz, pojawiły się między innymi na eleganckich, oktanowych zausznikach dostępnych w świeżej i jasnej palecie kolorystycznej.
NOWOŚĆ OD RAY-BAN® - SOCZEWKI BLAZE

W sezonie SS17 marka Ray-Ban® zaskakuje nowościami i przenosi pojęcie zabawy na wyższy poziom. Innowacyjna, płaska konstrukcja soczewek Blaze wychodzi poza oprawki, odświeżając kultowe modele, takie jak Clubmaster, Shooter czy Round.
MUST HAVE TEGO SEZONU – MULE

W tym sezonie z wysokich szpilek przerzucamy się na bardziej stabilne buty, które sprawią, że przez cały dzień będziesz czuła się swobodnie, a twoje nogi wypoczęte!
MEET THE NEW GENERATION Z VINCENTEM GALLO - KAMPANIA SS17 MARKI PERSOL

W sezonie wiosna-lato 2017 Persol odświeżył kultowy klasyk, będący znakiem rozpoznawczym marki oraz wzbogacił rodzinę 649 o nowe modele okularów. Odmienione formy łączą subtelne odcienie metalu, wytworne końcówki z acetatu oraz soczewki mineralne, tworzące nową, bezkompromisową nowoczesną ikonę. Twarzą tegorocznej kampanii MEET THE NEW GENERATION został amerykański artysta Vincent Gallo.

Energetyczna wiosna z marką New Look!

Masz już dość mrozów i z utęsknieniem czekasz na ciepłe dni? Receptą na zimową melancholię jest energetyczna kolekcja od New Look, którą przywołujemy wiosnę! Marka przygotowała propozycje w najmodniejszej kolorystyce sezonu wiosna-lato 2017. W linii znalazły się między i