PUMA WITA ROK KOGUTA Z NOWYMI CNY CLYDE

Ostatni ukłon PUMA Clyde w kierunku Chińskiego Nowego Roku

Celebrując początek Nowego Roku wg chińskiego kalendarza, marka Puma prezentuje specjalną edycję modelu Clyde, rozpoczynając tym samym świętowanie corocznego wiosennego festiwalu Nowego Roku Księżycowego. Po długo wyczekiwanym powrocie kultowych Puma Clyde w 2016 roku, marka proponuje kolejny kolekcjonerski model dla miłośników sneakerów na całym świecie. W 2017 roku, który w horoskopie chińskim jest rokiem Koguta, ta specjalna edycja Clyde czerpie inspirację z motywu pięknie upierzonych ptaków i wykonana jest z najwyższej jakości czarnej skóry. Odblaskowe detale na butach przypominają pióra koguta. Nawiązania do chińskiego Roku Księżycowego pojawiają się również w postaci mandaryńskich złotych grafik i symboli na piętach. Edycja CNY, czyli obuwie wykończone złotym nadrukiem, to subtelny ukłon w stronę ekscentrycznego stylu Walta “Clyde” Fraziera. To gwiazda koszykówki, pierwszy gracz w historii, który nosił buty Puma Suede, wykonane specjalnie dla niego. Jego niezwykły refleks, spokój oraz styl, stworzyły idealną kompozycję nazwaną właśnie Clyde.
17SS_​PR_​Social_Ecomm_​SP_​Flavor-of-the-Month_Clyde-CNY_​0002.jpg
Model Clyde został stworzony w 1973 roku – w czasach, gdy świat sportu i jego gwiazdy zaczęły wywierać imponujący wpływ na kulturę popularną – zarówno na film, modę, jak i nawet na język. Model Clyde szybko został okrzyknięty sneakerem lat  70. Od tego czasu jest mocno obecny w popkulturze, będąc często wyborem gwiazd hip-hopu, skate’ów, B-boyów, a także gwiazd muzyki punk z lat 90. Historia tego modelu uczyniła go kultowym elementem sneakerowych kolekcji, a sam Clyde określa but jako projekt ponadczasowy i kultowy już na zawsze. Sprzedaż modelu PUMA Clyde CNY rusza globalnie w dniu 20 stycznia 2017 roku. Buty będą dostępne w salonach Puma, na PUMA.com oraz w ekskluzywnych sklepach lifestylowych na całym świecie.

CENA: 489 PLN
DOSTĘPNE W SKLEPACH: Warsaw Sneaker Store, Sneaker Studio

O marce Puma
Puma jest jedną z wiodących marek sportowych, zajmująca się projektowaniem, rozwijaniem, sprzedażą i promocją obuwia, odzieży i akcesoriów sportowych. Od ponad 65 lat, Puma tworzy historię w oparciu o szybkie produkty dla najszybszych zawodników na świecie. Puma oferuje produkty sportowe w kategoriach takich jak: piłka nożna, bieganie, fitness, golf i sporty samochodowe. Stale angażuje się we współpracę z renomowanymi projektantami, wprowadzając do świata sportu innowacyjne produkty o niepowtarzalnym designie. Grupa odzieżowa Puma posiada takie marki jak Puma, Cobra Golf oraz Dobotex. Firma dystrybuuje swoje produkty do ponad 120 krajów, zatrudniając ponad 11 000 pracowników na całym świecie. Siedziba grupy odzieżowej Puma mieści się w Herzogenaurach w Niemczech. Więcej informacji na stronie internetowej http://www.puma.com

MEDUZA W TRÓJWYMIARZE, CZYLI NAJNOWSZA KOLEKCJA VERSACE

Kultowe symbole domu mody Versace zostały zinterpretowane na nowo w najnowszej kolekcji okularów. Luksusowe detale takie jak, Meduza w 3D czy też klasyczny motyw - grecki klucz, pojawiły się między innymi na eleganckich, oktanowych zausznikach dostępnych w świeżej i jasnej palecie kolorystycznej.
NOWOŚĆ OD RAY-BAN® - SOCZEWKI BLAZE

W sezonie SS17 marka Ray-Ban® zaskakuje nowościami i przenosi pojęcie zabawy na wyższy poziom. Innowacyjna, płaska konstrukcja soczewek Blaze wychodzi poza oprawki, odświeżając kultowe modele, takie jak Clubmaster, Shooter czy Round.
MUST HAVE TEGO SEZONU – MULE

W tym sezonie z wysokich szpilek przerzucamy się na bardziej stabilne buty, które sprawią, że przez cały dzień będziesz czuła się swobodnie, a twoje nogi wypoczęte!
MEET THE NEW GENERATION Z VINCENTEM GALLO - KAMPANIA SS17 MARKI PERSOL

W sezonie wiosna-lato 2017 Persol odświeżył kultowy klasyk, będący znakiem rozpoznawczym marki oraz wzbogacił rodzinę 649 o nowe modele okularów. Odmienione formy łączą subtelne odcienie metalu, wytworne końcówki z acetatu oraz soczewki mineralne, tworzące nową, bezkompromisową nowoczesną ikonę. Twarzą tegorocznej kampanii MEET THE NEW GENERATION został amerykański artysta Vincent Gallo.

Street Style - oversize

Płaszcze to nasz główny element garderoby podczas zimowych mrozów. Od kilku sezonów bardzo popularnym rozwiązaniem są modele oversize, stylizowane na płaszcze męskie. Zielony płaszcz w połączeniu z oryginalnymi spodniami, czarną torebką i butami będzie wyglądał wyjątkowo.