"CLASSIC SUEDE" PUMA & DIAMOND SUPPLY Co. - więcej niż zwykłe sneakersy dla skate’ów

To już druga odsłona współpracy PUMA i Diamond Supply Co. Linia została zainspirowana subkulturą skate’ów z lat 90. Jest kontynuacją kooperacji marek i odpowiedzią na sneakersowe potrzeby współczesnych skate’ów.

16AW_PR_SP_PUMAXDIAMOND_CLASSICSUEDE_10.jpg
Od czasu swojego debiutu w 1968 roku, linia PUMA Suede stała się wyznacznikiem designu obuwia sportowego i stała się wręcz kultowa. Rozsławiona przez sportowców z lat 60. i 70., stała się szczególnie popularna u zmierzchu lat 80., kiedy buty PUMA Suede nosili b-boy’e i hip-hopowcy z Nowego Jorku. Później pokochali ją punkowcy,a na koniec – skaterzy. We współpracy z Diamond Supply, PUMA na nowo zdefiniowała klasykę. Powstał but, który idealnie spełnia wszystkie wymagania dla buta skateboardingowego. Przemyślana gama kolorystyczna, komfortowe i trwałe materiały zapewnią wygodne użytkowanie. Elastyczne paski na języku, perforowana cholewka, miękka wyściółka i efektowne wykończenie – to czynią linię Classic Suede naprawdę wyjątkową. PUMA & Diamond Supply Classic Suede dostępne są w kolorze białym, czarnym i w odcieniu niebieskim.
#PUMAxDiamond
CENA:449 PLN
DOSTĘPNE W SKLEPACH: RUN COLORS I WSS

####
O marce Puma:
Puma jest jedną z wiodących marek sportowych, zajmująca się projektowaniem, rozwijaniem, sprzedażą i promocją obuwia, odzieży i akcesoriów sportowych. Od ponad 65 lat, Puma tworzy historię w oparciu o szybkie produkty dla najszybszych zawodników na świecie. Puma oferuje produkty sportowe w kategoriach takich jak: piłka nożna, bieganie, fitness, golf i sporty samochodowe. Stale angażuje się we współpracę z renomowanymi projektantami, wprowadzając do świata sportu innowacyjne produkty o niepowtarzalnym designie. Grupa odzieżowa Puma posiada takie marki jak Puma, Cobra Golf oraz Dobotex. Firma dystrybuuje swoje produkty do ponad 120 krajów, zatrudniając ponad 11 000 pracowników na całym świecie. Siedziba grupy odzieżowej Puma mieści się w Herzogenaurach w Niemczech. Więcej informacji na stronie internetowej http://www.puma.com

O marce Diamond Supply:
Marka Diamond Supply Co. została założona w 1998 roku, kiedy Nicholas Tershay (aka Nick Diamond) stworzył linię sprzętu skateboardowego w swoim jednopokojowym mieszkaniu w San Francisco. W 2000 roku Nick przeniósł się do Los Angeles i rozpoczął budowę Diamond Supply Co. w legendarnym domu dystrybucyjnym Girl Skateboards. W szybkim czasie w ofercie marki znalazła się szeroka gama sprzętu skateboardowego, a produkty zostały docenione przez subkulturę skate’ów i miłośników street fashion. W 2006 Diamond Supply Co. otworzył swój flagowy sklep w zabytkowej dzielnicy Fairfax w Los Angeles, salon szybko stal się miejscem kultowym. W ofercie sklepu znajdują się także kolekcje ekskluzywne i limitowane, a jego klientami są pro-skaterzy, artyści i oczywiście sportowcy.

16AW_PR_SP_PUMAXDIAMOND_CLASSICSUEDE_5.jpg

16AW_PR_SP_PUMAXDIAMOND_CLASSICSUEDE_7.jpg

grafika | 15 MB

16AW_PR_SP_PUMAXDIAMOND_CLASSICSUEDE_18.jpg

16AW_PR_SP_PUMAXDIAMOND_CLASSICSUEDE_8.jpg

16AW_PR_SP_PUMAXDIAMOND_CLASSICSUEDE_10.jpg

16AW_PR_SP_PUMAXDIAMOND_CLASSICSUEDE_1.jpg

16AW_PR_SP_PUMAXDIAMOND_CLASSICSUEDE_16.jpg

16AW_PR_SP_PUMAXDIAMOND_CLASSICSUEDE_17.jpg

MEDUZA W TRÓJWYMIARZE, CZYLI NAJNOWSZA KOLEKCJA VERSACE

Kultowe symbole domu mody Versace zostały zinterpretowane na nowo w najnowszej kolekcji okularów. Luksusowe detale takie jak, Meduza w 3D czy też klasyczny motyw - grecki klucz, pojawiły się między innymi na eleganckich, oktanowych zausznikach dostępnych w świeżej i jasnej palecie kolorystycznej.
NOWOŚĆ OD RAY-BAN® - SOCZEWKI BLAZE

W sezonie SS17 marka Ray-Ban® zaskakuje nowościami i przenosi pojęcie zabawy na wyższy poziom. Innowacyjna, płaska konstrukcja soczewek Blaze wychodzi poza oprawki, odświeżając kultowe modele, takie jak Clubmaster, Shooter czy Round.
MUST HAVE TEGO SEZONU – MULE

W tym sezonie z wysokich szpilek przerzucamy się na bardziej stabilne buty, które sprawią, że przez cały dzień będziesz czuła się swobodnie, a twoje nogi wypoczęte!
MEET THE NEW GENERATION Z VINCENTEM GALLO - KAMPANIA SS17 MARKI PERSOL

W sezonie wiosna-lato 2017 Persol odświeżył kultowy klasyk, będący znakiem rozpoznawczym marki oraz wzbogacił rodzinę 649 o nowe modele okularów. Odmienione formy łączą subtelne odcienie metalu, wytworne końcówki z acetatu oraz soczewki mineralne, tworzące nową, bezkompromisową nowoczesną ikonę. Twarzą tegorocznej kampanii MEET THE NEW GENERATION został amerykański artysta Vincent Gallo.

ŚWIĘTA SZYTE NA MIARĘ

WYBIERZ ŚWIĄTECZNE STYLIZACJE RAZEM Z RECMAN