"CLASSIC SUEDE" PUMA & DIAMOND SUPPLY Co. - więcej niż zwykłe sneakersy dla skate’ów

To już druga odsłona współpracy PUMA i Diamond Supply Co. Linia została zainspirowana subkulturą skate’ów z lat 90. Jest kontynuacją kooperacji marek i odpowiedzią na sneakersowe potrzeby współczesnych skate’ów.

16AW_PR_SP_PUMAXDIAMOND_CLASSICSUEDE_10.jpg
Od czasu swojego debiutu w 1968 roku, linia PUMA Suede stała się wyznacznikiem designu obuwia sportowego i stała się wręcz kultowa. Rozsławiona przez sportowców z lat 60. i 70., stała się szczególnie popularna u zmierzchu lat 80., kiedy buty PUMA Suede nosili b-boy’e i hip-hopowcy z Nowego Jorku. Później pokochali ją punkowcy,a na koniec – skaterzy. We współpracy z Diamond Supply, PUMA na nowo zdefiniowała klasykę. Powstał but, który idealnie spełnia wszystkie wymagania dla buta skateboardingowego. Przemyślana gama kolorystyczna, komfortowe i trwałe materiały zapewnią wygodne użytkowanie. Elastyczne paski na języku, perforowana cholewka, miękka wyściółka i efektowne wykończenie – to czynią linię Classic Suede naprawdę wyjątkową. PUMA & Diamond Supply Classic Suede dostępne są w kolorze białym, czarnym i w odcieniu niebieskim.
#PUMAxDiamond
CENA:449 PLN
DOSTĘPNE W SKLEPACH: RUN COLORS I WSS

####
O marce Puma:
Puma jest jedną z wiodących marek sportowych, zajmująca się projektowaniem, rozwijaniem, sprzedażą i promocją obuwia, odzieży i akcesoriów sportowych. Od ponad 65 lat, Puma tworzy historię w oparciu o szybkie produkty dla najszybszych zawodników na świecie. Puma oferuje produkty sportowe w kategoriach takich jak: piłka nożna, bieganie, fitness, golf i sporty samochodowe. Stale angażuje się we współpracę z renomowanymi projektantami, wprowadzając do świata sportu innowacyjne produkty o niepowtarzalnym designie. Grupa odzieżowa Puma posiada takie marki jak Puma, Cobra Golf oraz Dobotex. Firma dystrybuuje swoje produkty do ponad 120 krajów, zatrudniając ponad 11 000 pracowników na całym świecie. Siedziba grupy odzieżowej Puma mieści się w Herzogenaurach w Niemczech. Więcej informacji na stronie internetowej http://www.puma.com

O marce Diamond Supply:
Marka Diamond Supply Co. została założona w 1998 roku, kiedy Nicholas Tershay (aka Nick Diamond) stworzył linię sprzętu skateboardowego w swoim jednopokojowym mieszkaniu w San Francisco. W 2000 roku Nick przeniósł się do Los Angeles i rozpoczął budowę Diamond Supply Co. w legendarnym domu dystrybucyjnym Girl Skateboards. W szybkim czasie w ofercie marki znalazła się szeroka gama sprzętu skateboardowego, a produkty zostały docenione przez subkulturę skate’ów i miłośników street fashion. W 2006 Diamond Supply Co. otworzył swój flagowy sklep w zabytkowej dzielnicy Fairfax w Los Angeles, salon szybko stal się miejscem kultowym. W ofercie sklepu znajdują się także kolekcje ekskluzywne i limitowane, a jego klientami są pro-skaterzy, artyści i oczywiście sportowcy.

16AW_PR_SP_PUMAXDIAMOND_CLASSICSUEDE_5.jpg

16AW_PR_SP_PUMAXDIAMOND_CLASSICSUEDE_7.jpg