Moda Coccodrillo – nowa kolekcja na wiosnę i lato 2017

Marka odzieży dziecięcej – Coccodrillo – wprowadza na rynek swoją najnowszą wiosenno-letnią kolekcję. Nowe kreacje dostępne będą od lutego w ponad 240 sklepach Coccodrillo w całym kraju. W tym sezonie dominować będą stroje wygodne i nieograniczające dziecięcej swobody.

W skład najnowszej wiosenno-letniej kolekcji Coccodrillo wchodzi 60 linii. Każda z nich utrzymana jest w innej stylistyce i charakteryzuje się sobie tylko właściwymi krojami oraz aplikacjami. Bardzo różnorodna jest także kolorystyka. Wyróżniają się odcienie dobrze prezentujące się w słońcu. Nie brakuje delikatnych: zieleni, błękitów, różu oraz bieli. Spotkać można również kolory bardziej akcentujące dynamiczny charakter poszczególnych kreacji – czerwień i granat.
Coccodrillo Wiosna-Lato 2017 Cactus (2).jpgCoccodrillo Wiosna-Lato 2017 Wild Animals.jpg
Różnorodna i dobrze pasująca do wiosenno-letniego okresu kolorystyka uzupełniona została bogactwem intrygujących i dodających uroku aplikacji. Wśród nich można odnaleźć wiele motywów, które zostały wprowadzone, by sprostać różnorodnym temperamentom dzieci. Spośród dziewczęcych i chłopięcych linii niektóre nawiązują do letnich wakacji np. kolekcja Sea Songs, Breez, Shine, Travel with the Win, Sailing World . Bogate są także odwołania do kultury miejskiej. Stanowią one kluczowy element w przypadku dziewczęcej linii Girl, Love You More i Enjoy oraz zaprojektowanej specjalnie dla żywiołowych chłopców Mr. Youngster, Space Hero, High 5 oraz My City. Inne linie, np. Airborn, Urban Flairs, nawiązujący do ulubionej przez chłopców motoryzacyjnej symboliki. Motywy florystyczne dominują natomiast w uroczych, przeznaczonych dla dziewczynek liniach Flowers, Cactus, Pink oraz Look nice Everday. Małym dziewczynkom do gustu przypadną także ubranka z linii Smile oraz Ballons. Kluczową rolę odgrywają w nich dodające dużo ciepła jasne, białe i różowe kolory. W najnowszej kolekcji Coccodrillo jest także wiele zwierzątek. Dotyczy to linii Feed Me, On Ways i Be Happy. Na dziecięcych koszulkach pojawiają się żyrafy, kotki, ptaszki i misie.

Uniwersalność jest główną cechą najnowszej kolekcji Coccodrillo. Poszczególne linie mają jednak charakter bardzo indywidualny i wychodzą naprzeciw zróżnicowanym gustom. Duża ilość propozycji w poszczególnych kolekcjach pozwala na tworzenie stylizacji o różnym charakterze dziennych, sportowych lub eleganckich.

O przewadze odzieży Coccodrillo, oprócz funkcjonalnych projektów, w dużej mierze decydują także dobrane materiały. Ubranka dla dzieci wykonane zostały z najwyższej jakości tkanin. Wśród nich są między innymi bawełna, canvas oraz materiały impregnowane. Dużą rolę odgrywają specjalne mieszanki różnych materiałów. Projektanci Coccodrillo zadbali, by w ten sposób ulepszyć właściwości konkretnych ubranek – sprawić, że będą lżejsze, cieplejsze i wytrzymalsze.
Wils Animals, kolekcja dla chłopców 80-116.pngCactus kolekcja dla dziewczynek rozmiar 80-116.jpg
Uzupełnienie każdej kolekcji stanowią dodatki. Pasujące do odzieży czapki, szale, chustki. Dziewczynki wybierać mogą z bogatej oferty rajstop i opasek do włosów. Dla lubiących zabawę w deszczu i skoki przez kałuże przygotowano deszczowe akcesoria.

Obuwie dla chłopców i dziewczynek to dodatkowa oferta na nadchodzący sezon. Dominują w niej kolorowe półbuty o charakterze miejskim oraz delikatne i nowoczesne sandałki.

COCCODRILLO to znana marka odzieży dla niemowląt i dzieci, której właścicielem jest firma CDRL S.A. Jej historia sięga początku lat 90., kiedy Marek Dworczak i Tomasz Przybyła rozpoczęli działalność na rynku odzieżowym. Prawdziwy przełom nastąpił w roku 2002, kiedy doszło do połączenia prowadzonych przez nich niezależnych spółek. Marka Coccodrillo to owoc współpracy obu prezesów oraz ich własnych rodzinnych doświadczeń. Jako młodzi rodzice doskonale wiedzieli, czego potrzeba ich dzieciom i potrafili zaobserwować, jak szybko potrzeby te ewoluują. Każdego roku, wyspecjalizowany zespół projektuje ofertę jesienno-zimową oraz wiosenno-letnią. Łącznie, co sezon, powstaje kilkadziesiąt zróżnicowanych kolekcji, zarówno dla dziewcząt, jak i chłopców. W ofercie są ubranka na co dzień, o charakterze sportowym i eleganckim. Główną projektantką marki jest Agnieszka Nowak. Tworząc projekty zawsze kieruje się po prostu dziecięcą fantazją, bo to najmłodsi tak naprawdę oceniają jego produkty. W firmie przykłada się najwyższą wagę do kwestii jakości i funkcjonalności. Produkty dostępne są w 240 salonach sprzedaży w Polsce, za granicą oraz online na pl.coccodrillo.eu

Wils Animals, kolekcja dla chłopców 80-116.png

Coccodrillo Wiosna-Lato 2017 Basic Girl, Summer Girls.jpg

Coccodrillo Wiosna-Lato 2017 High 5 (3).jpg

MEDUZA W TRÓJWYMIARZE, CZYLI NAJNOWSZA KOLEKCJA VERSACE

Kultowe symbole domu mody Versace zostały zinterpretowane na nowo w najnowszej kolekcji okularów. Luksusowe detale takie jak, Meduza w 3D czy też klasyczny motyw - grecki klucz, pojawiły się między innymi na eleganckich, oktanowych zausznikach dostępnych w świeżej i jasnej palecie kolorystycznej.
NOWOŚĆ OD RAY-BAN® - SOCZEWKI BLAZE

W sezonie SS17 marka Ray-Ban® zaskakuje nowościami i przenosi pojęcie zabawy na wyższy poziom. Innowacyjna, płaska konstrukcja soczewek Blaze wychodzi poza oprawki, odświeżając kultowe modele, takie jak Clubmaster, Shooter czy Round.
MUST HAVE TEGO SEZONU – MULE

W tym sezonie z wysokich szpilek przerzucamy się na bardziej stabilne buty, które sprawią, że przez cały dzień będziesz czuła się swobodnie, a twoje nogi wypoczęte!
MEET THE NEW GENERATION Z VINCENTEM GALLO - KAMPANIA SS17 MARKI PERSOL

W sezonie wiosna-lato 2017 Persol odświeżył kultowy klasyk, będący znakiem rozpoznawczym marki oraz wzbogacił rodzinę 649 o nowe modele okularów. Odmienione formy łączą subtelne odcienie metalu, wytworne końcówki z acetatu oraz soczewki mineralne, tworzące nową, bezkompromisową nowoczesną ikonę. Twarzą tegorocznej kampanii MEET THE NEW GENERATION został amerykański artysta Vincent Gallo.

Tezenis już oficjalnie w Warszawie!

#RITAORAXTEZENIS